Aktuellt

Medlemsavgiften för 2023

Medlemsavgiften är på 600 kr/medlem (student/doktorand 100 kr) och betalas in på PG 969351-6. Vi vill ha din betalning senast 31 mars.

Medlemsdagen

Save the date!!!
Årsmöte 20-21/3 2024 hos RISE i Göteborg
Äntligen kan du hålla ditt nyårslöfte om att träna mera.
Nästa årsmötet (lunch-lunch) har tema sensoriskt träning.
Vi lovar att bjuda på några rejäla pass:)
Välkomna! 

Äldre nyheter

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".

"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."

Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.

Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.

Anmälan senast 21 maj 2018.

Läs mer här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.

Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"

Datum:  1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.

Läs mer här

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.

Läs mer om kursen här

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
 
 Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
 
Läs mer här
 

Läs hela inlägget »

Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.

Läs hela inlägget »
Etiketter: lediga jobb

Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!

Läs hela inlägget »
Etiketter: ssn nytt

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".

"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."

Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.

Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.

Anmälan senast 21 maj 2018.

Läs mer här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.

Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"

Datum:  1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.

Läs mer här

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.

Läs mer om kursen här

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
 
 Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
 
Läs mer här
 

Läs hela inlägget »

Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.

Läs hela inlägget »
Etiketter: lediga jobb

Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!

Läs hela inlägget »
Etiketter: ssn nytt

Kurstillfälle: Smaka på kemi

Detta beskrivs som kursen för dig som vill förstå sambanden mellan livsmedelskemin och en extraordinär livsmedelsprodukt (måltiden). Kursen anordnas av Nordic Taste & Flavour centre den 3 juni 2015. Exempel på frågor som kommer att besvaras är: Varför smakar och luktar råvaror som de gör? Vad sker för kemiska förändringar i köket och hur påverkar det vår upplevelse av maten? Hur matchar man olika smaker eller vin och mat rent kemiskt? Anmäl dig senast den 20 maj. Läs mer och ansök här.

Seminarium om att kommunicera smak

  "Att kommunicera smak" är ett seminarium som anordnas av Nordic Taste & Flavour Centre den 21 maj 2015. Här kan du få kunskap om: Hur mervärden för livsmedel kan användas för att skapa attraktiva livsmedelsprodukter, hur sensoriska egenskaper hos livsmedel kan kommuniceras och hur sinnena kan användas i marknadskommunikation. Anmäl dig senast den 11 maj. Läs mer och ansök här

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".

"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."

Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.

Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.

Anmälan senast 21 maj 2018.

Läs mer här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.

Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"

Datum:  1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.

Läs mer här

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.

Läs mer om kursen här

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
 
 Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
 
Läs mer här
 

Läs hela inlägget »

Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.

Läs hela inlägget »
Etiketter: lediga jobb

Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!

Läs hela inlägget »
Etiketter: ssn nytt

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".

"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."

Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.

Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.

Anmälan senast 21 maj 2018.

Läs mer här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.

Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"

Datum:  1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.

Läs mer här

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.

Läs mer om kursen här

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
 
 Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
 
Läs mer här
 

Läs hela inlägget »

Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.

Läs hela inlägget »
Etiketter: lediga jobb

Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!

Läs hela inlägget »
Etiketter: ssn nytt

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".

"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."

Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.

Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.

Anmälan senast 21 maj 2018.

Läs mer här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kurser

Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.

Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan 
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"

Datum:  1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.

Läs mer här

Läs hela inlägget »
Etiketter: seminarium

Nedan ser du rubrikerna på alla våra nyheter

En stor rubrik.

Kalender

23-26 november Stockholm Gastronomy Conference
Stockholm Gastronomy Conference - CAPITAL of GASTRONOMY

20-21 mars 2024
SSN´s årsmöte hos RISE i Göteborg
Mer information kommer

17–20 juni 2024
International Conference on Culinary Arts and Sciences 2024, Kristianstad
https://www.hkr.se/en/collaboration/iccas-2024/

8–11 september 2024: 11th European Conference on Sensory and Consumer Research, Dublin, Ireland

https://www.eurosense.elsevier.com/