Aktuellt
Medlemsavgiften för 2023
Medlemsavgiften är på 600 kr/medlem (student/doktorand 100 kr) och betalas in på PG 969351-6. Vi vill ha din betalning senast 31 mars.
Medlemsdagen
Äldre nyheter
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".
"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."
Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.
Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.
Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.
Anmälan senast 21 maj 2018.
Läs mer här.
Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.
Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan
Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"
Datum: 1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.
Läs mer här
Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.
Läs mer om kursen här
Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
Läs mer här
Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.
Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".
"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."
Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.
Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.
Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.
Anmälan senast 21 maj 2018.
Läs mer här.
Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.
Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan
Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"
Datum: 1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.
Läs mer här
Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.
Läs mer om kursen här
Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
Läs mer här
Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.
Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!
Kurstillfälle: Smaka på kemi
Detta beskrivs som kursen för dig som vill förstå sambanden mellan livsmedelskemin och en extraordinär livsmedelsprodukt (måltiden). Kursen anordnas av Nordic Taste & Flavour centre den 3 juni 2015. Exempel på frågor som kommer att besvaras är: Varför smakar och luktar råvaror som de gör? Vad sker för kemiska förändringar i köket och hur påverkar det vår upplevelse av maten? Hur matchar man olika smaker eller vin och mat rent kemiskt? Anmäl dig senast den 20 maj. Läs mer och ansök här.
Seminarium om att kommunicera smak
"Att kommunicera smak" är ett seminarium som anordnas av Nordic Taste & Flavour Centre den 21 maj 2015. Här kan du få kunskap om: Hur mervärden för livsmedel kan användas för att skapa attraktiva livsmedelsprodukter, hur sensoriska egenskaper hos livsmedel kan kommuniceras och hur sinnena kan användas i marknadskommunikation. Anmäl dig senast den 11 maj. Läs mer och ansök här.
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".
"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."
Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.
Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.
Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.
Anmälan senast 21 maj 2018.
Läs mer här.
Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.
Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan
Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"
Datum: 1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.
Läs mer här
Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.
Läs mer om kursen här
Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
Läs mer här
Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.
Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".
"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."
Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.
Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.
Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.
Anmälan senast 21 maj 2018.
Läs mer här.
Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.
Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan
Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"
Datum: 1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.
Läs mer här
Syftet med denna avancerade kurs är att förvärva kompetens
beträffande de viktigaste faktorerna av livsmedelspreferenser och intag: sensorisk perception och kontextens roll för att uppnå kunskap och erfarenhet i olika metoder om hur man ska mäta (och analysera) dessa aspekter.
Kursen hålls i Wageningen, Nederländerna den 3-6 April 2018.
Sista anmälningsdag är den 3 Mars 2018.
Läs mer om kursen här
Den 1 Feb har FIZZ Biosystemes ett User meeting hos The Absolut Company i Åhus.
Mötet är för dem som använder FIZZ idag med fokus på utbyte av erfarenheter samt uppdatering om nya funktioner etc. Lite av en workshop.
Sista anmälningsdag är den 10 Januari 2018!
Läs mer här
Axfood söker Sensoriksamordnare.
Tjänsten är ett vikariat på 75% med möjlighet till 100% som sträcker sig till 2018-12-30 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad vid Axfoods huvudkontor på Torsplan, i centrala Stockholm.
Senaste numret av SSN-Nytt nr 4 finns nu uppe under våra medlemssidor. Läs mer om vår lyckade medlemsdagen som gick av stapeln i Uppsala den 8 November. Vi har fått flera nya medlemmar till SSN den senaste tiden (jättekul!). En av dessa presenterar sig i det senaste numret!
Trevlig läsning!
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.
För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.
The Italian sensory science society håller en 3 dagars intensivkurs i Florence 13-15 Juni 2018 med temat " Understanding consumers".
"THE COURSE IS BASED ON A MULTIDIMENSIONAL APPROACH, WITH SIX MODULES, EACH FOCUSED ON A HOT TOPIC: CONSUMER PREFERENCES, EMOTIONS, EXPECTATIONS, INDIVIDUAL DIFFERENCES, CONTEXTS AND PRODUCT CHARACTERISATION."
Programmet hittar du här.
För anmälan och mer information, läs här.
Grundkurs i sensorisk analys 12-13 juni 2018 arrangeras tillsammans av RISE i Göteborg och Nofima matforskningsinstituttet på Ås, Norge.
Kursen vänder sig till dig som skall börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område. Inga förkunskaper behövs.
Utbildningen, som är mycket praktiskt inriktad och varvas med teoretiska övningar.
Anmälan senast 21 maj 2018.
Läs mer här.
Den 17:e Nordic Workshopen i Sensory Science går av stapeln den 3-4 Maj i Reykjavik på Island. Temat är Making Sense.
Nu finns möjlighet att anmäla sig. För mer info och anmälan
Nordic Taste & Flavour Centre bjuder in dig till ett seminarium om nya sensoriska metoder.
"Med nya metoder för att mäta sensoriska upplevelser kommer nya möjligheter! Under detta seminarium kommer vi att lyfta nya sensoriska metoder och tillvägagångsätt för att mäta smakupplevelse. När kan metoderna användas, och hur påverkas resultatet? Hur används sensoriska metoder i olika företag? Vad kan vi lära oss?"
Datum: 1 mars på RISE i Göteborg
Sista anmälningsdag är 9 februari.
Läs mer här
Nedan ser du rubrikerna på alla våra nyheter
- Detta är ett blogginlägg
- Detta är ett blogginlägg
- SISS Intensivkurs - Understanding consumers
- Grundkurs i sensorisk analys
- Nordic Workshop in Sensory Science:Making Sense
- Nya sensoriska metoder!
- Postgraduate Course. Sensory Perception & Food Preference: The role of context
- FIZZ Biosystemes User meeting på The Absolut Company 1 Feb 2018
- Axfood söker Sensoriksamordnare
- Nytt nummer av SSN-nytt uppe
- NordArom söker Produktutvecklare
- Medlemsdag Uppsala 8 November
- Nytt nummer av SSN-nytt uppe
- The 17th Nordic Workshop in Sensory Science
- VÄLKOMMEN PÅ BOKRELEASE
- Missa inte SSN-nytt nr 2, 2017
- Gå med i E3S studentgrupp
- Kurs i Smak och Sensorik 7,5 hp RISE
- Seminariedag med fokus på smak
- Swedish Match söker en sensory specialist
- Missa inte årsmötet 2017
- Kurs: Understanding consumersPreferences Emotions Expectations Contexts Sensory Characterisation
- RISE söker forskare inom sensorik, arom och oral processing
- Inställt: Nordic Workshop in Sensory Science 2017
- Förslag från medlemmar efterlyses